Nieuwsarchief

NIEUWS 2015:

 

Vanaf 1-1-2015 is onze Facebook Pagina die ook op de Home pagina geopend wordt onze nieuwspagina.

NIEUWS 2014:

21-12-2014: Inmiddels zijn we 3 dagen in Engeland en is Fleurie 2x met succes gedekt, we doen nog 1 poging voor we huiswaarts gaan. Zie nest Q24

09-12-2014: Na weer een interval van bijna 10 maanden is Fleurie loops geworden, we hebben de reis van Engeland inmiddels gepland en komen als alles goed gaat vlak voor de kerst weer terug. Zie nest Q24

21-10-2014: introductie Touch en Dubh, hier de pagina’s van onze jongste telgen: Quail’s Tarn’s Touch en Quail’s Tarn’s Tarbh

18-09-2014: De namen van de pups zijn bekend, zie nest Q23. Op deze pagina staat ook de link naar het fotoalbum van Q23.

13-09-2014: Fleurie 3de in Borculo. Trotse baas en een moe maar tevreden Fleurie na de 3de plaats in de B2 op de slotdag van de RGB in Borculo. Ze was de jongste in die klasse van 11 deelnemers. Ze had 79 punten, nr. 2 80 en nr. 1 85 punten. Het was haar 1ste keer in de B2 een mooie gelegenheid om te testen waar we stonden op dat niveau. Het ging zeker niet allemaal perfect maar we weten waar we aan moeten werken en dat geldt ook voor de voorjaagster…!

26-08-2014: Q23 geboren! Bevallingsverslag van Q23: Maandagavond wou ik eerst niet naar de training in Borculo met Fleurie, maar Freek heeft mij overgehaald dat wel te doen. Er leek nog niks aan de hand met Rhona, geen temperatuursdaling en nog veel eetlust. Freek was toch thuis dus ik ben gegaan. Onderweg bedacht ik mij dat ik geen puppymelk op voorraad had voor noodgevallen. Omdat ik bijna bij Jannie en Ben Tannemaat langs rijd als ik naar de training ga en zij op moment ook een nest hebben heb ik hen gebeld of zij misschien melk hadden. Dat was het geval en na de training ben ik naar hen gereden. Na de kop thee met lekkers ook nog een wijntje gedronken onder een goed gesprek over Flatcoats en de fokkerij daarvan. Rond middernacht was ik thuis, Rhona weer getempt, 38,3 wat aan de lage kant was maar wat ik in de hele week ervoor meerdere keren had gemeten. Omdat Freek vertelde dat ze wel had gekrabt in de kist voor de zekerheid toch maar de babyfoon meegenomen naar de slaapkamer. Om half vier wakker door zacht gepiep van haar, naar beneden en weer getempt, nu 37,1 en ze was rillerig. Dus met kussen en deken op de bank naast de kist plaatsgenomen, van slapen kwam niks meer want ze was onrustig. Toen ze om half zes de eerste perswee had heb ik Freek wakker gemaakt, daarna ging het snel. Om 05.53 de eerste en om 09.01 de achtste pup, stand 6 reuen en 2 teven. Maar ik voelde nog wat in d’r buik, dus wie weet nog een meisje erbij? Deze liet bijna 2,5 uur op zich wachten, maar kwam in een goede gezondheid ter wereld, wel een reutje dus nu 7 reuen en 2 teven. Rhona bleef hijgerig en na de 2de keer uitlaten van haar rond 13.30 uur dacht ik nog steeds wat te voelen, de DA gebeld en ik kon meteen komen. Freek paste op de pups en ik met Rhona op pad, zij voelde ook wat en daarna is er een röntgenfoto gemaakt voor de zekerheid. Daar was geen pup meer op te zien dus we wisten zeker dat ze klaar was. Gauw terug naar huis want de kinders hadden al weer honger! De eerste nacht is top verlopen, ze is erg zorgzaam en als er een pup in de kist verdwaald dreigt te raken, pakt ze die voorzichtig op en legt ze hem/haar weer bij de anderen waarna ze achter het hoopje pups gaat liggen en alles tussen haar voorbenen verzameld en daarna haar hoofd erop legt. Echt schattig om te zien.

25-08-2014 Rhona’s zoon KNJV B gehaald. Marco ten Tije en Quail’s Joker’s Justus uit ons Q20 nest behaalden gisteren bij Kasteel Doorwerth hun 1ste KNJB B diploma. Gefeliciteerd Marco met dit mooie resultaat, voor de 3de keer op een proef ooit en de 1ste keer op een KNJV proef en dan meteen een B halen, TOP!

17-08-2014: Fleurie 1ste op CD, “Never change a winning team”…deze spreuk gaat op bij de CD dag van de Chessen in Borculo, Fleurie en mij! Om weer in wedstrijdvorm te komen voor de komende WT’s en MAP’s had ik vandaag ingeschreven voor de CD in Borculo. Het liep lekker op het markeren na, maar dat in ieder geval wel binnen met een 7, resultaat 74 punten en een 1ste plek voor ons in de B.

27-07-2014: 5 Quailsen een B op 1 dag! Vandaag op de onderlinge slotdag van de Picker Up Jachtraining van Mimi Kolner en Henry & Liesbeth Scheurink, hebben alle deelnemende Quailsen een B diploma gehaald! De jongste Quail’s won ook nog de 1ste prijs en de aanmoedigingsprijs, Lianne en Juntos (Quail’s Floyd’s Farris) gefeliciteerd hiermee, echt heel knap van jullie. Extra bijzonder was dat dat ze uit 5 verschillende nesten kwamen: Uit Q17 Elly van Gent met Quail’s Robin’s Reggae (Reggae), Uit Q18 Tinka Kuipers met Quail’s Cassio’s Chrystal (Peer), Uit Q19 Charlot Huijskens met Quail’s Floyd’s Flux (Ice), Uit Q20 Marco ten Tije met Quail’s Joker’s Justus (Justus), Uit Q21 Lianne Uiterwijk met Quail’s Floyd’s Farris (Juntos). Als fokker zijn wij bijzonder trots op deze voorjagers en hun honden, SJAPPOO!!! En uiteraard zijn we de trainers en helpers dank verschuldigd voor hun bijdrage aan dit succes.

24-07-2014: Yesssss!!!!! Yes, d’r kan natuurlijk nog van alles fout gaan in de komende 5 weken. MAARRRhona is in ieder geval drachtig, dus de vlag mag uit. Ik heb in tijden niet zoveel spanning gevoeld in de minuten voor het beeld oplichtte op de scanner. Maar het was raak. Scanner op de buik en meteen zwaaide de eerste. Zonder glimlach, dat kan nog niet. Die glimlach stond op mijn mond. Groeten van ons.

27-06-2014: We moesten ervoor naar Schotland, maar het is gelukt! Rhona is 2x succesvol gedekt door Tarn op 24 en 26 juni. Als alles gaat zoals het hoort te gaan zal ze rond 27 augustus uitgeteld zijn. Op nest Q23 staat meer informatie en op Maddistream Indigo Jack at Casblaidd staan een hoofd en stand foto van Tarn die ik daar genomen heb.

14-06-2014: Rhona is loops! Vlak nadat we vannacht na onze zeer geslaagde trainingsweek in Kaprun thuis waren gekomen constateerde ik dat Rhona loops is. Dus dat is mooi op tijd, Engeland en Tarn: ‘here we come’! Klik op nest Q23 voor meer informatie.

04-06-2014: Goedgekeurd fokplan voor Rhona. De BC van de FRC heeft gisteren het fokplan voor Rhona en Tarn goedgekeurd, klik op nest Q23 voor meer info.

01-04-2014: Fleurie is NIET DRACHTIG, gisteren met Fleurie naar de DA om een echo te maken, zo goed als de voortekenen leken zo slecht is de uitslag van de echo: NIET DRACHTIG. Zo dat hakt er even in zeg…Zoveel fijne mensen die zo graag een pupje uit deze combi wilden, en wij waren ook erg benieuwd waarmee Fleurie en Chap ons zouden verrassen. Het mag nu niet zo zijn.

18-03-2014: Saar heeft de strijd verloren. Maandagavond laat kreeg ik een sms bericht of ik contact wou opnemen met Nel en Milo (de nieuwe eigenaren van Quail’s Chazzy Saartje). Omdat ik bij een paardenwedstrijd was met veel lawaai heb ik hun 15 minuten later pas kunnen bellen. Nel vertelde dat Saartje 10 minuten daarvoor was overleden…wat een vreselijke schok voor hun en voor ons. We hadden hun en Saartje nog vele geweldige jaren gegund maar het mocht niet zo zijn.

16-02-2014: Fleurie eindelijk loops! Nu gaat het allemaal beginnen we kijken er naar uit! Het Weblog Q23 is vandaag ook gestart, veel leesplezier.

NIEUWS 2013:

26-12-2013: Op onze Quail’s Facebook pagina staat het verhaal van onze herplaatser Saartje (Quail’s Chazzy Saartje) met foto’s. Door te klikken op deze link kan iedereen dit zien (ook niet Facebook gebruikers).

17-11-2013: 1ste plaats voor Fleurie, ze wint de B1 klasse van de WT van de FRC op 3 november In OldenzaalHeb te lang op passende foto’s gewacht voor bij dit wedstrijdverslag, heb uiteindelijk recente foto’s van haar bewerkt en gebruikt.

02-10-2013: Fokplan voor Fleurie goedgekeurd. Vandaag kregen we de mail van de FRC dat het fokplan voor ons volgende nest (Q23) is goedgekeurd. We zijn zeer benieuwd wat Fleurie en Chaplin voor ons in petto hebben! Zie Alle nesten voor meer info en voor de ontmoeting tussen dit aanstaande paar klik hier.

18-09-2013: Een ‘Boys-Twin’ voor Wichie. Vannacht hebben Wichie en Nimble een tweeling gekregen. Na de normale pre bevallings verschijnselen was de eigenlijke geboorte zeer snel gepiept, de twee reuen kwamen 15 minuten na elkaar ter wereld, de eerste woog 455 gr en de tweede 450 gr. Alles gaat naar wens, Wichie is er gek mee en hun buikjes zijn al zeer goed gevuld!

16-09-2013: Op 30 augustus in Hardenberg en vandaag in Zwiep heeft Quail’s Floyd’s Fleurie 2x een mooie KNJV B gehaald met respectievelijk 73 en 72 punten. Hiermee heeft ze de MAP kwalificatie ruimschoots binnen maar dat gaan we dit jaar nog niet doen. Eerst maar de WT’s in de B1 klasse en daarna het moederschap voor haar deze winter.

17-08-2013: goede Quail’s resultaten in Borculo! Vandaag op de Certificaatdag van de Chessen club in Borculo deden 3 Quailtjes mee. Janny met Connor uit het Q18 nest deed voor de 1ste keer mee aan een Certificaatdag. Ze gingen op voor de C onderdelen en haalden een keurig C diploma binnen. Lily met Luca uit het Q17 nest gingen op voor de B en haalden hun eerste prima B diploma. Janny en Lily we zijn trots op jullie en jullie honden, Gefeliciteerd!

De 1ste B poging voor Quail’s Floyd’s Fleurie heeft geresulteerd in een B met 76 punten en een 2de plek. Ze had 50 punten voor de C, een 9 voor F (verloren zoek), een 10 voor G (markeren) en een 7 voor H (over water). En wat mag je dan als tophond als je weer thuis bent na een warme middag? http://youtu.be/Rs8k5uLyjLw

16-08-2013: Q22 wordt klein nest. Echo 1 maandag 1 pup, Echo 2 vandaag 2 pups, Echo 3 as dinsdag 3 pups? 2 dingen zijn duidelijk, ze is drachtig en het wordt een klein nest. De pup die vandaag goed in beeld kwam is minimaal 4,5-5 weken oud. Maandag had ze een echt lege blaas en ook nu was die nog niet erg vol. Met zo weinig pups is het dan lastig te zien of je telkens dezelfde ziet of dat er toch meer zijn, omdat ze gemakkelijk heen en weer schieten. We gaan volgende week di weer echoën en zorgen dat ze dan wel een echt volle blaas heeft, hopelijk krijgen we dan meer zekerheid over het aantal! Erg jammer voor alle geïnteresseerden voor het Q22 nest dat we vele van jullie moeten teleurstellen, maar de natuur laat zich niet dwingen…

20-07-2013: Zo, de 1ste werk target voor 2013 voor Quail’s Robin’s Rhona is binnen! Ze moest nog een KNJV B diploma van minimaal 68 punten halen om aan MAP B’s te mogen meedoen. Dit is vandaag in Heerle op de KNJV proef van de LKN ruimschoots gelukt door een B van 71 punten te halen.

17-07-2013: Branwen is gedekt, op 11 juli heeft de eerste dekking plaastgevonden, 3 dagen en 3 dekkingen verder had Nimble zijn interesse wat verloren. We vermoedden dat Wichie over haar hoogtepunt was. Toen we ze gezamenlijk gingen uitlaten heeft hij toch nog 2x gedekt tijdens de wandeling. We zijn benieuwd naar het resultaat!

08-07-2013: Gisteren op de buitenshow in Echt heeft Floyd zijn 1ste CAC/CACIB gewonnen! We zijn apetrots op hem evenals zijn mede eigenaren Femke en Rene. Hij was eigenlijk verkocht als jachtpraktijk hond maar omdat hij als pup er ook al goed uitzag is hij half in ons eigendom gebleven en zijn we samen met Femke en Rene het avontuur aangegaan. Binnenkort worden zijn ogen nog onderzocht en dan voldoet hij aan alle eisen als dekreu.

04-06-2013: Gisteren avond zag ik dat Wichie (Branwen) loops was geworden ze was de laatste weken al erg aanhalig en wou het liefst bij je op schoot zitten. Bij haar een van de voortekenen van de naderende loopsheid. Nimble (Dark Devotion Nimble Naiad) zal een paar dagen bij ons komen logeren voor de dekking(en). Zie Aankomend nest Q22 voor meer info over deze combinatie. Daarna is het 9 weken afwachten tot de bevalling, we hebben er zin in!

09-06-2013: De 1ste OWT voor Fleurie en mij in Apeldoorn vandaag is een mooie stap in onze verdere carrière. Ze mocht in de Starters klasse en behaalde daarin vandaag 81 punten en een 10de plaats. De overwinning ging naar een labrador met 92 punten dus het zat erg dicht bij elkaar. Door een voorjagersfout op de laatste proef (walk up) kregen we daar slechts 8 punten, voor de andere onderdelen 2x 19, 1x 18 en 1x 17 punten. Maar wel alle dummies binnen en steady op post. Het waren mooie proeven die lang niet altijd makkelijk waren en doordat we te gast waren op het terrein van de jachtmanifestatie was er ook veel afleiding. Al met al ben ik tevreden met ons OWT debuut!

01-06-2013: Vandaag is Rhona (Quail’s Robin’s Rhona) beste teef (CAC/CACIB/BOS) geworden op de internationale tentoonstelling in Oss. Het kan verkeren in de show wereld, 2 weken geleden in Arnhem had ze nog een 3ZG…voor mij blijft ze dezelfde hond!

12-05-2013: Floyd 1ste in fokkersklas! Floyd heeft vandaag op de KCM van de FRC in Lelystad een prachtige 1U gekregen in de fokkersklasse reuen. Er waren 8 reuen ingeschreven waaronder een aantal show “zwaargewichten” dus we waren ontzettend trots op onze jongeman die nog maar net 2 jaar is! Hij moet nu alleen nog voor zijn oogonderzoek en dan voldoet hij aan alle eisen van de FRC om te mogen dekken.

05-05-2013: Inspirerend weekeinde. Rozig, met een iets verbrand hoofd, nagenietend van een druk maar inspirerend honden werk weekeind zit ik nu thuis op de bank. Het begon zaterdag in Borculo op de Try Out van een Finse proef van de FRC waar ik was gevraagd mee te doen met Wichie. Op wat kleine “oneffenheidjes” na qua uitvoering door passerende wandelaars en het niet vinden van 1 van de 9 apporten hadden we een geweldige dag. Ik ben verbaasd over het gemak waarmee de meeste apporten binnenkwamen, Wichie bleef gaan. Het was de bedoeling dat de honden in ongeveer 30 minuten 9 apporten binnenbrachten die in een straal van 360graden werden gemarkeerd, onthouden of alleen geschoten, middels een drijfjacht of gewoon verloren gehaald moesten worden. Voor de 3 A honden was het dirigeren ook ingebouwd, voor de B honden was dit soms ook onvermijdelijk. De 7 deelnemers, de keurmeester, de helpers, de organisatie en initiatiefnemer waren allen erg positief over deze proef vorm, dus misschien komt er wel een officieel vervolg! Zondag op pad naar Almere naar een workshop steadyness met Fleurie bij Willy en Lenk. Nou klinkt dat nogal saai maar een ieder die Willy en Lenk een beetje kent weet dat dat door hun creativiteit het allesbehalve saai zou zijn. Door een mooie opbouw van training van hond en mens, positief en onderbouwend commentaar en “hard work” van hun en alle fantastische helpers zijn alle 12 honden aan het einde van de dag enorm gegroeid! Helemaal trots op mijn “Fleurtje” togen we weer thuiswaarts na een gezellig samenzijn na de workshop!

14-04-2013: 1ste plaats voor Hans en Ruby. Op de Workingtest van de Golden Retriever Club in Dongen heeft Quail’s Robin’s Rosa (Ruby) en haar baas/voorjager Hans Kampers in de B1 klasse een uitstekend resultaat behaald door een gedeelde 1ste plaast te behalen met 92 punten. Super knap gedaan beiden, gefeliciteerd! Ruby is een zus van onze Rhona, zij komt uit ons Q17 nest (Quail’s Kay’s Kestrel x Steelriver could it be Magic).

14-04-2013: Van 3 naar 5 flatcoats in een week… maandag werd Saartje een 8,5 jaar oude dochter van Kess teruggebracht wegens privé omstandigheden van de eigenaar en vrijdag belde een van de eigenaren een pup van ons laatste nestje dat hij om dezelfde reden de pup na 2 weken moest komen terugbrengen…gelukkig voelen ze zich al snel weer thuis en heeft de pup alweer een nieuwe eigenaar. Voor Saartje zoeken we nog een fijn huis.

07-04-2013: De wedstrijd carrière Wichie is klaar. Vandaag in Son en Breugel heeft ze haar laatste wedstrijd gelopen, ze heeft de WT in de B1 klasse afgesloten met 78 punten en een 5de plaats. Ze heeft ooit een keer eerder aan een WT meegedaan ook in de B1 klasse, maar door schijndracht was ze toen niet op haar best en heeft ze het niet gehaald. Nu dus wel tussen al het labrador geweld. Ze is al ruim 5 jaar maar heeft niet veel wedstrijden gelopen. Door de nieuwbouw hier thuis in 2007 en 2008 ging ze al volop mee op jacht voordat ze ooit een wedstrijd gelopen had. Toen we wilden fokken moest ze natuurlijk wel d’r ploompje halen wat ook prima gelukt was maar verder is ze eigenlijk altijd lekker mijn jacht praktijk hond geweest en een goede moeder van 2 nestjes. Omdat ik een WT diploma toch wel leuk vond staan op haar CV naast dat saaie proefjes gebeuren heb ik besloten dat het nog maar een keer van moest komen en dat is boven verwachting goed gelukt. Nu dus geen proeven meer met haar, ik ga haar niet op 5 jarige leeftijd nog de zitfluit aanleren of rechte lijnen leren lopen. Dat mag Fleurie, haar dochter gaan doen. We hebben afgesloten op een prachtige zonnige dag in Son, bedankt Wichie, je bent een lieverd en nu lekker samen jagen.

06-04-2013: zoon Rhona 1ste C diploma, Quail’s Joker’s Justus van Marco en Almanda ten Tije heeft vandaag in Oldenzaal bij de Clubdiploma dag van de FRC op zijn allereerste wedstrijd zijn C diploma gehaald! Gefeliciteerd goed gedaan hoor voor zo’n debuut van baas en hond. Justus komt uit ons Q20 nest.

 

16-03-2013: 1ste B certificaat voor Floyd, hij heeft vandaag met zijn mede eigenaar/voorjager Femke Lagaaij bij de NLK in Zeumeren zijn 1ste B certficaat gehaald. We begrepen dat er eerst duikers als ijsbrekers over/door het water moesten dus het was zeker niet gemakkelijk. Femke en Floyd we zijn trots op jullie, gefeliciteerd!

07-03-2013: Onlangs heeft Bennie Rijzebol, de eigenaar van de door ons gefokte Flatcoated Quail’s Jeska een stukje over haar geschreven voor de FRC in de artikelen reeks “de oudste Flatcaots van Nederland”

06-02-2013: De namen van de pups zijn goedgekeurd door de Raad van Beheer, ze staan met hun betekenis op huidig nest Q21.

06-02-2013: Gisteren om 17.00 uur had Caitie haar laagste temperatuur te pakken en zijn Saskia en Alexander in de auto gestapt naar Enschede. Vanmorgen om 07.30 uur is de eerste pup geboren inmiddels zijn we 4 uur verder en zijn er 7 puppers geboren 4 reutjes en 3 teefjes en ze heeft nog weeën dus we verwachten er zowieso nog 1 bij.

03-02-2013: Gisteren hebben we Caitie opgehaald om hier te bevallen, nog een klein weekje voor het zover is. Ze is alweer helemaal in ons roedeltje opgenomen, gelukkig heeft ze hier al een keer of 5 gelogeerd dus ze kennen elkaar goed en voor Caitie is het haar 2de huis.

13-01-2013: Freek is de inmiddels tradiotionele weblog van het aanstaande Q21 nest weer gestart. Zie Weblog Q21, en veel plezier!

NIEUWS 2012:

31-12-2012: Caitie is drachtig! Vanmorgen zijn Alexander en Saskia met Caitie naar de dierenarts geweest voor de echo, het was nog wat aan de vroege kant maar de pups waren al te zien! Het zag er allemaal goed uit en ze konden een mooi aantal pups in wording tellen. Op naar een mooi nestje begin feburari. Op facebook via Keetje Twitter kun de belevenissen van Caitie volgen.

13-12-2012: Fokplannen voor Branwen (Wichie), de reu die we willen gebruiken als ze de volgende keer loops wordt (zomer 2013) is officieel goedgekeurd door de FRC. Zijn naam is Dark Devotion Nimble Naiad, een reu met zeer veel will to please, een zeer goede zoeker, perfect postgedrag en zeer sociaal naar soortgenoten en mensen. Ook in de showring heeft hij uitstekende resultaten behaald, hij valt op door zijn mooie maat, veel diepte, zeer goede hoekingen, goed gangwerk en mooie toplijn. Vanzelfsprekend voldoen beide ouders aan alle gezondheidseisen die de FRC stelt.

07-12-2012: Quail’s Cassio’s Caitlin is vanavond de laatste keer gedekt door Trioaks Forever Zealous, ze hadden deze week vanaf dinsdag elke avond een feestje. We hopen dat het zal leiden tot een mooi nestje dat rond 6-2-2013 geboren zal gaan worden.

26-11-2012: Enerverende dagen…Drie dagen intensief met onze hondjes bezig geweest. Donderdag middag afgereisd naar Frankrijk samen met Mimi voor 2 jachtdagen op vrijdag en zaterdag. Ik had Fleurie en Wichie weer mee. Mimi had Nighty mee. De dames hebben goed gewerkt, Wichie komt het best tot haar recht in de nazoek, Fleurie is top met markeren en onthouden en heeft veel bijgeleerd met nazoeken. Beide dames hebben op beide dagen geen enkel piepje laten horen, daar ben ik echt super blij mee! Wichie zat af en toe te kloten met patrijzen die nog erg levend waren en haar in de bek zaten te krassen met hun scherpe nagels. Maar 90% kwam gewoon keurig binnen zonder verpakken. Zoals Mimi ook al schreef in Flatcoat vrienden was het geweldig om te zien dat ze al heel snel doorhadden dat ze op een bepaald uitgestuurd stuk bleven werken zonder zich te laten afleiden van schoten of zelfs andere stukken die geschoten werden. Zaterdag na de laatste drift meteen in de auto gestapt en we waren om 21.30 uur thuis. Dat zat dus erg mee, dank zij de goede zorgen van Mimi voor de chauffeur! Zondag naar de Winner, Rhona ingeschreven en ik zou haar kinderen Pepper en Justus voorbrengen voor hun eigenaren Marco en Barbara. Gelukkig ging Freek ook mee zodat ik niet ik mijn eentje die kilometers hoefde te vreten. Het begon goed met een 2U voor Justus in de jeugdklas reuen met 10 ingeschreven honden. Daarna Pepper die in de jeugdklas teven een 3U behaalde van 12 ingeschreven honden. Rhona was in de openklas teven aan de beurt, er waren er ruim meer dan 10 ingeschreven. En wat schetst onze aller verbazing… de keurmeester uit Israël vond maar 1 teef in de openklas goed genoeg voor een Uitmuntend, de rest moest het met een ZG of zelfs G doen. Gelukkig werd ze nog wel 3de geplaatst dus dat was een kleine pleister op de wonde! Maar over de jonkies zijn we natuurlijk meer dan tevreden. Mss was het allemaal toch een beetje teveel van het goede deze dagen want ik lig nu (ma 13.00 uur) na een beroerde nacht met buikkrampen en de gevolgen daarvan nog in bed, zo slap als een vaatdoek dit verhaal te typen…

25-11-2012: Zaterdagavond kregen we een telefoontje van Saskia Hagemann dat Caitie eindelijk loops is geworden! Zo dat is een hele opluchting voor iedereen denk ik. De afspraken over de dekking zijn al gemaakt en een ieder die meer wil lezen van Caitie zelf kan daarvoor terecht op haar eigen facebook pagina www.facebook.com/KeetjeTwitter. Zie ook aanstaand nest Q21

12-11-2012: Gisteren een zeer geslaagde fokdag gehad van het Q19 nest van Trioaks Forever Zealous (Floyd) x Branwen (Wichie). In de exterieur ring onofficieel 4x een U en 2x een ZG, met de opmerking dat het een homogeen nest is wat je in eerste instantie niet zou verwachten als je de ouders ziet. Verder goede hoofden, gebitten, hoekingen en vachten. Het gangwerk moet nog aan coördinatie winnen met het ouder worden. In de aanlegtest ring was de opmerking dat ze allemaal willen werken, bij het gedrag op linie piepte er maar 1, en dat ze sociaal rustig en vriendelijk waren in de wachtkamer. Monica, Charlotte & Armin, Helma, Femke, Sandra & Job bedankt dat jullie er waren!

10-11-2012: Vandaag in Gelselaar geweest voor het oogonderzoek bij Drs. Boeve. De Gonio, PRA en CAT en uitslagen zijn allemaal OK van Quail’s Floyd’s Fleurie, Quail’s Joker’s Jolie en Quail’s Joker’s Justus.

04-11-2012: Fleurie 1ste op de FRC WT C! Hier volgt een verslag van de proeven: Proef 10 bij Ben Maas, 18 punten. We staan voor een pas afgegraven vijver van 20 meter breed vooraan liggen enkele lokeenden. Aan de overkant klink een prrt en een dummie valt in het water, Fleurie wil inspringen maar ik kan haar houden met 1 commando daarna mag ze gaan halen. Bij de lokkers aangekomen gaat ze er eerst ff 2 inspecteren maar trekt daarna mooi door naar de dummie. Toen ze net wou gaan zitten om de dummie af te geven klonk er een schot in het bos achter ons. Ze hield de dummie mooi vast, eerst netjes afgeven en daarna heb ik me 180 graden gedraaid en haar het bos ingestuurd voor de 2de. Helaas ging ze voor het bos linksaf, ik denk doordat het schot echode over het water en ze niet goed kon peilen waar het wegkwam. Heb haar teruggehaald en nogmaals ingezet en dit x ging ze als het een speer het bos in en was in een mum van tijd terug met dummie, weer keurig afgeven. Zo de eerste proef is binnen! En ik was vooral blij dat de 2de goed ging omdat ze in Laren op de WT totaal niet leek te begrijpen dat een schot in het bos hetzelfde betekent als een prrt. Daar hebben we natuurlijk op getraind en nu ging dat goed gelukkig. Proef 9 bij Nellie Stevens, 15 punten. Je staat op een zandpad en kijkt in een open bos met hoog gras, op 40 meter wordt een dummie gegooid. Fleurie gaat als de brandweer maar stopt voor een houtblok terwijl het er net achter ligt, ze hersteld zeer snel en pakt de dummie om in dezelfde brandsnelheid terug te komen toen ik de dummie van een zittende Fleur (ja ik laat haar op de WT ook gewoon zitten, ze doet dat erg gemakkelijk en snel dus heb geen reden om nu al staand te gaan aanpakken) wou aannemen klonk er een schot vlak achter ons in het bos. Dummie aangenomen mijzelf weer 180 graden gedraaid en haar het bos ingestuurd met een zoek verloren. Er lag daar een begroeide zandwal in een halfve cirkel vorm van 3 meter hoog en ik kon de dummie tussen de begroeiing door zien liggen op 2 meter hoogte tussen de verdroogde brandnetels. Ze zocht mooi maar de verwaaiing was moeilijk heb haar nog een keer teruggehaald en opnieuw ingezet omdat ze de totaal verkeerde kant uit ging. De 2x keer pakte ze de verwaaiing wel op maar had enige moeite om de dummie te lokaliseren het was mooi te zien hoe ze dat zelfstandig oploste en de cirkeltjes om de dummie steeds kleiner werden tot ze hem had en weer keurig kwam afgegeven. Om vervolgens gauw een van de dummies die bij de inzet plaats lagen op te pakken en ook nog te kunnen aanbieden! Gelukkig wordt dat een jonge hond niet kwalijk genomen. Zo deze 2 proeven kwamen kort achter elkaar en was een heel mooi begin van de dag! Nu een flinke tippel naar de andere kant van het veld bij het water. Proef 1 bij Marinus Rozeboom, 18 punten. Je staat op een wandelpad aan de waterkant met 1m in het water wat takken met ertussenin lokeenden. 90graden rechts op het pad valt een dummie op 40m met prrt, daarna valt in het water op 5m een dummie met schot, de volgorde is vrij. Dus ik zeg alleen apport en Fleurie gaat eerst de dummie in het water halen. Terwijl Fleurie aan het zwemmen is zie ik in mijn ooghoek dat er wandelaars over het pad aan komen lopen en al bijna bij de dummie zijn, ik denk: shit dit is niet handig. Gelukkig hield de werper de wandelaars staande. Na het model afgeven waterdummie aangepakt te hebben heb ik haar met een lijn vooruit gestuurd naar de dummie op het pad. Dit ging in 1 streep, ze keek niet op of om naar de wandelaars en weer keurig zittend afgegeven. Weet eigenlijk niet waarop ze de 2 punten heeft verloren, waarschijnlijk omdat ik haar vooruit gestuurd heb op de 2de dummie ipv alleen apport. Heb dat wel een bewust gedaan ivm de wandelaars waardoor haar “plaatje” van het 2de apport wel eens iets anders kon zijn geweest. Anyway weer keurig en snel gewerkt met een mooie score tot gevolg. Proef 4 bij Jacques Stadhouder, 20 punten. In een omgaasd weiland met 3 pionnen die ongeveer 30 meter van elkaar af stonden in een driehoek loop je met je hond en 2 dummies van pion 1 naar pion 2. Los of vast volgend moest je zelf beslissen maar ik denk wel dat los volgend tot een hogere score zou leiden (mist goed uitgevoerd natuurlijk). Bij pion 2 aangekomen moest de hond blijven wachten terwijl de voorjager naar pion 3 doorloopt. Daar aangekomen moest je dummie 1 voor de hond opgooien in een pas afgegraven ondiep watertje. Vervolgend moest je door naar pion 1 en daar de dummie neerleggen. Daarna door naar je hond die nog op jou zit te wachten bij pion 2. Vanaf die plek moeten beide dummies gehaald worden, volgorde vrij. Omdat de eerste dummie moeilijker was en langer geleden opgegooid heb ik haar die eerst laten halen, in 1 lijn heen en terug. Daarna de 2de dummie in dezelfde uitvoering. Toen ze daarvan bijna terugwas zei ik haar al dat het een hele knappe hond was, waarop Jacques zei dat hij dat ook vond, dus volle bak! Proef 2 bij Pascal Derksen, 20 punten. Je staat op een maisstoppelveld en je loopt in de hoek van dat veld samen met hond en Pascal in een cirkel van 75cm hoog gaas met een diameter van 3 meter met een opening aan de linkerkant van 70cm. Pascal geeft jou een plek van 40cm waar je moet blijven staan aan de rechterkant van de cirkel. Daarna liep hij de cirkel weer uit, gelukkig zag fleurie hem door de doorgang eruit gaan. Daarna valt eerst een dummie met schot recht voor je op 40m en vlak daarna eentje met schot schuin rechts op 30m, volgorde vrij van ophalen. Op mijn apport bedenkt Fleurie zich geen moment en jumpt prachtig gracieus over het gaas en ze is in 1 streep op weg naar de 1ste gevallen dummie recht vooruit waar ze iets onder de wind langs liep maar op verwaaiing direct pakte. Op de terugweg loopt ze zelfverzekerd naar de ingang van de cirkel en geeft de dummie netjes af. Op mijn 2de apport weer prachtig over het gaas (ik hoor Pascal bij beide jumps zoiets zeggen als moooooi, ja dat vond ik zelf eigenlijk ook wel…) en weer iets onder de wind langs de dummies en direct op verwaaiing de dummie pakken en weer via de opening terug om mij de dummie te brengen, en weer volle bak! Inmiddels was het 15.00 uur en begon het een beetje te regenen, ben naar huis gereden (20 min) om de paarden te voeren en Freek op te halen. Hij wou Fleurie thuislaten maar ik vermoedde dat ze best een goede kans had op een plaatsing en dan moet ze er zelf ook bij zijn toch? Toen we om 17.00 uur terug waren hebben we lekker met deze en gene gekletst wat gegeten en gedronken tot om 18.00 uur de prijsuitreiking begon. De 3de in de C was een Duitse fokster die vlak over de grens in Ahaus woont, daarna werd Jur Bijnen met zijn top labrador die ook al de C WT in Haaksbergen en de C WT in Simonshaven had gewonnen 2de, beide met 88 punten. Toen dacht ik, oh ben net buiten de prijzen gevallen….maar toen Henny begon met “de 1ste plaats is voor een Flatcoated uit de buurt en hij heet Freek”, ja toen wist ik het! En met 91 punten ook nog! Wat een tophond die Fleurie, ze flikt het weer! In haar 1ste proevenjaar heeft ze 3 WT’s gelopen en 2 C proeven, waarvan 2x 1ste en 1x 2de.

10-10-2012: Weer een stapje verder met Quail’s Floyd’s Fleurie en Quail’s Floyd’s Force (roepnaam Floyd), beide zijn PATELLA LUXATIE vrij. Ook nog bloed afgetapt voor het PL DNA onderzoek dat loopt en langzaam maar zeker voortgang maakt. Moest vanmorgen om 05.15 uit bed om op tijd (08.00) op de faculteit in Utrecht te zijn. Onderweg Floyd opgepikt bij Garderen, na het afleveren van Floyd bij zijn huis hebben we nog even in het bos gewandeld met een duik voor de hondjes in hun privé vijver!

07-10-2012: Rhona Beste vh Ras in Zwolle. Zou eerst alleen naar Zwolle gaan om 2 kinderen van Quail’s Robin’s Rhona (Quail’s Joker’s Jolie=Pepper en Quail’s Joker’s Justus) te showen voor Barbara en Marco. Op het laatste moment toch maar Rhona ingeschreven want ze zat nu toch wel mooi in haar vacht. Nou dat was een goede beslissing zeg, werd ze zomaar 1U in een openklas van 10 teven en daarna ook nog eens Beste Teef èn Beste van het Ras! Dat zag ik toch even helemaal niet aankomen…en dan ook nog dochter Pepper Reserve Teef en zoon Justus 2U in de jeugdklas. Nou ik kan je dan wel vertellen dat je dan ineens over de modder zeeft inplaats van erin baggert! Want wat was het een slechte grasmat, de dag ervoor was echt alles kapot gelopen doordat het de hele ochtend fiks geregend had!

01-10-2012: Up’s en Down’s in Oldenzaal. Zaterdag ging Rhona voor de B die ze haalde met 66 punten, helaas 2 te weinig voor MAP kwalificatie, dus dat schuift door naar 2013. Wel heeft ze dit jaar op alle 3 ingeschreven proeven een B gehaald (63-64-66) dus ze is wel stabiel én er zit een opgaande lijn in. We moeten werken aan het volgen en het wegsturen daar verloor ze nu 5 punten op en dat is onnodig. Fleurie ging voor haar C, ze deed het uitstekend op haar 1ste KNJV proef (A9-B9-C10-D8) tot de laatste proef E, uit water. Ze wachtte keurig op het commando, vlot het water in en op 0,5m voor de eend draaide ze zich geschrokken van de eend af en ik wist meteen wat de oorzaak was. 4 weken geleden is ze voor het eerst op eendenjacht mee geweest en haar 1ste te apporteren eend was in het water gevallen en lag voor dood, toen ze de eend wilde pakken ging ineens het koppie van de eend omhoog en daar is ze zich rot van geschrokken. Later die avond heeft ze nog wel eenden uit het water gehaald dus ik dacht dat ze wel over de schik heen was. Maar blijkbaar had ze nu een ernstige déjà vu… nou ja het komt wel goed als ze een paar keer vaker op jacht geweest is. Wel heeft ze en mooie U op de aankeuring mogen ontvangen van Marjo Hahné. Fleur’s broer Floyd, die we in gezamenlijk eigendom hebben met Femke Lagaaij heeft zaterdag in Zwiep op zijn 1ste KNJV proef een nette C gehaald. Zondag met Wichie de 1ste MAP B met haar, en voor mij is het ook 14 jaar (…) geleden dat ik een MAP heb gelopen. De score was ( B1-0, B2–100, B3–0, B4–100, B5–0, B6–100 ), dus het was alles of niks. Het ging uitstekend en zeer snel op de verloren oefeningen, maar op de markeer soms in combinatie met dirigeer ging het minder, op die proeven kwam maar 1 stuk wild binnen. Inmiddels heb ik ondervonden dat het op een MAP niet handig is als je je hond niet kan dirigeren, zeker niet als het ook geen “ogenhond” is. Met Wichie ga ik niet meer beginnen met het leren afstoppen op de fluit, daar is het nu te laat voor. Gelukkig heb ik dat begin wel gemaakt met dochter Fleurie.

26-08-2012: Vandaag bij de dogshow in Ahoy behaalde Pepper ( Quail’s Joker’s Jolie ) haar 1ste show kwalificatie Uitmuntend en dan ook maar meteen een 2de plaats van 6 jeugdteefjes. Voor Rhona ( Quail’s Robin’s Rhona ) was de concurrentie te zwaar om geplaatst te worden in de openklasse teven (10 teefjes) maar ze had wel een mooi verslag met een Uitmuntend.

25-08-2012: Gina had al een tijdje geleden een bijdrage aan het Weblog Q20 gemaild, maar dat was nog niet gepubliceerd, nu dus wel!

25-08-2012: Pepper heeft nieuwe baas. Vorige week zaterdag in Borculo zaten we na de proeven met een stel flatcoatliefhebbers na te praten. Ineens begon iemand over Pepper (Quail’s Joker’s Jolie ) hoe het met haar ging en of we al een nieuwe baas gevonden hadden. Even later sprak een van het groepje (Barbara de Haas) mij aan en vroeg meer over Pepper. Ze was erg geinteresseerd maar moest natuurlijk eerst met het thuisfront overleggen. Zondag hebben we een afspraak gemaakt om op dinsdagavond samen met Pepper en Sky (haar flatcoat reu van 6 jaar) een wandeling te maken. Maandag werd Pepper loops maar Sky gedroeg zich dinsdag prima dus we hadden een leuke wandeling. Barabra was meteen gecharmeerd van Pepper maar ook andersom klikte het goed, Sky vond haar natuurlijk ook erg leuk! Dinsdagavond nog heeft Barbara nog de beslissing genomen dat ze graag Pepper wil opnemen in haar gezin, nu eerst nog haar loopsheid afwachten en dan mag ze half september naar haar nieuwe huis. In de tussentijd gaat Barbara al wel beginnen met het ophalen van Pepper voor wandelingen en de eerste prive trainingen om alvast een beginnende band te hebben voordat Pepper daadwerkelijk verhuisd. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed komt!

24-08-2012: Vandaag hebben we de 2de KNJV proef van 2012 gelopen, deze keer in Hardenberg. Branwen (Wichie) heeft een prachtige B gehaald met 74 punten, 6×9 – 2×10, alleen punten verloren bij staand afgeven. Dit was haar laatste KNJV proef, op naar de MAP’s en WT’s! Quail’s Robin’s Rhona (Rhona) haalde haar 2de B-diploma met 64 punten, nog 1 KNJV proef voor haar dit jaar en we gaan proberen die te halen met 68 punten zodat ook zij de MAP kwalificatie binnen heeft. Hopen dat ze nog even wacht met loops worden, zeker nu haar dochter Pepper inmiddels 5 dagen loops is.

18-08-2012 Fleurie 1ste plaats in Borculo. Quail’s Floyd’s Fleurie heeft vandaag in Borculo op een van de warmste dagen van 2012 haar certificaat C diploma gehaald met 47 van de 50 te behalen punten. Daarmee werd ze 1ste van 16 honden die voor dit C diploma opgingen. We zijn supertrots op haar maar we wisten wel dat het een bijzondere werkhond is, we gaan haar rustig opbouwen voor een mooie toekomst. Nu eerst een paar workingtest in de C klasse.

12-08-2012: Wat een topweer vandaag. Gisteren zijn we met Wigge en Roon naar de KNJV proef in Winterswijk geweest en de hondjes hebben het daar prima gedaan. En vandaag hadden we niks gepland, alleen de familie van Ditmar. Even rust in de tent. Je moet weten, we hebben een hondje terug gekregen van het laatste nest dat hier geboren is. De baas kon “het” niet vinden met onze Pepper, een tien maanden oud en soms ondeugend teefje. Pepper loopt nu zo’n vier weken met onze honden mee en begint zich als een normale jonge hond te ontplooien, er was best wat niet helemaal goed gegaan met haar. Maar vandaag zijn we werkelijk van onze stoel af gevallen. Pepper heeft wat vertrouwen nodig en dat is niet iets dat je zomaar verwacht met kleine kinderen. Maar ons nichtje Frederike, de oudste van Ditmar’s zus Bienja is blijkbaar een natuurtalent. Opeens zagen we dat Pepper bij haar wel de “dummy” terugbracht. Voor je dat gefilmd hebt is er weer wat tijd voorbij, maar Pepper bleef, (okee, een beetje schuchter), vertrouwen op Frederike. En voor wie dan wil zien hoe dat ging, volg de link…. Echt, een klein wondertje, dat ons nichtje dat zonder enige kennis van zaken kan. En dat Pepper zomaar durfde te vertrouwen. Zo mooi. Freek http://www.youtube.com/watch?v=rKb0iJ0o59c&feature=plcp

11-08-2012: Vandaag hebben Wichie en Rhona op de 1ste proef van 2012 hun target voor dit jaar al gehaald. We zijn vanmorgen vroeg naar Winterswijk getogen om daar een mooie maar niet super gemakkelijke KNJV proef te lopen. Wichie heeft een B met 68 punten gehaald voor de kwalificatie MAP precies voldoende. En met Rhona op haar 1ste B poging een B van 63, het houdt niet over maar we hebben nog 2 proeven te gaan. De derde proef van Wichie omgeruild voor Fleurie en maar meteen MAP’s voor Wichie ingeschreven als ze dat haalt hoeft ze voor mij niet meer mee op proeven. Dan wordt ze lekker mijn “vuile” jachthond!

03-08-2012: Caitie heeft haar eigen facebookpagina Quail’s Cassio’s Caitlin heeft vanaf nu haar eigen facebookpagina, hier kun je haar belevenissen lezen over haar en haar aanstaand nest Q21 Link naar Facebook pagina “like” de pagina en je blijft op de hoogte!

18-07-2012: Maandagavond is Pepper ( Quail’s Joker’s Jolie ) teruggekomen, in goed overleg uiteraard met haar vorige eigenaren. Er was geen klik met hen. Eerst gaan we haar maar eens laten wennen aan haar nieuwe leventje zo in een roedel, uiteraard worden de normale dagelijke appeloefeningen gedaan. Daarna maar eens kijken hoever ze is met de opleiding tot apporteerhond. Als we begin september naar Zwitserland gaan hebben we denk ik wel besloten of het voor haar en ons beter is om overgeplaatst te worden of dat ze hier kan blijven. Vooralsnog zijnde 1ste 48 uur prima gegaan! Zie Rhona’s brief aan Gina in Weblog Q20

02-07-2012: Top Weekeinde met Fleurie & Rhona

Hierbij een uitgebreid verslag van afgelopen weekeinde met Quail’s Floyd’s Fleurie en Quail’s Robin’s Rhona. Vrijdag al afgereisd naar Hellevoetsluis om daar te mogen overnachten bij Danny en Serge, een ideale voorbereiding voor de eerste wedstrijd van Fleurie. Na een gezellige avond en heerlijk samen met Fleurie geslapen te hebben, zijn we met zijn allen zaterdagochtend vertrokken naar Simonshaven. Op naar de Groen en Grijs wedstrijd van de FRC waar Danny en Serge een van de vele vrijwilligers waren.

Ik ga niet alle proeven uitgebreid beschrijven dat hebben anderen in oa het flatcoat forum ook al gedaan, wel wil ik kwijt dat ze erg divers en leuk opgezet waren. Ik was verrast dat Fleurie bij de 1ste proef bij het 2de apport insprong maar heb er in een een split second van twijfel maar een apport commando achteraan gegooid. Ik had geen zin om te zwaar op dit soort steadyness te hameren op haar eerste proefervaring. Piepen is nooit een probleem bij haar, dat doet ze nl nooit, en niet inspringen is goed te trainen is mijn mening. Heb haar zoveel mogelijk zelfstandig laten werken om haar zelfvertrouwen te geven op proeven en dat lukte zo goed dat ze vervolgens nog een paar inspringpogingen deed. Deze heb ik maar wel gecorrigeerd en dan blijft het bij haar gelukkig bij houdbaar inspringen, want ze wil echt wel graag en gemakkelijk luisteren. Bij de proef bij Rob Laman maakte ze een potje van het los volgen. We moesten een dummy los volgend samen met de hond wegbrengen naar het bordje met het proefnummer. We liepen daarbij over het paadje waarover we ook waren aan komen lopen naar de proef toe. Ik was in de volle overtuiging dat ze prima los kan volgen toen we wegliepen van de proefscene en daar was ze het helemaal niet mee eens en zat ze continu om te kijken naar de keurmeester, helpers en het water. Toen we de dummie neergelegd hadden ging het stuk volgen naar de proef toe prima, want dat hebben we wel geoefend. Ik vind honden die al trekkend bij de proef aankomen nl verschikkelijk. Zo’n toplandkaart in het hoofd van je hond kan dus ook nadelen hebben… Verder heeft ze de proef prima afgelegd maar hier hebben we de minste score gekregen van 14 punten, op de andere 3 proeven had ze overal 17 punten. Na een lange maar gezellige zit bij de laatste proef mocht Fleurie als 14de combinatie groen en grijs (van de 19) starten. Tijdens het wachten heeft ze afwisseld, zitten graven/cq graspollen trekken (jullie herkennen dit vast wel) maar bij elk schot was ze weer attent op het gebeuren zonder daarbij druk te worden.

Deze proef bestond uit een korte walkup waar de groene hond aangelijnd mocht (gelukkig gezien haar inspringpogingen die dag) met 2 apporten voor beide honden. De 1ste was een verre markeer over de dijk in het water erachter voor de grijze hond, stukje oplopen, 2de dummy viel op minder dan 20m op het gras voor ons. Door deze zeer korte afstand lastig voor vele groene honden die er een spelletje van maakten, gelukkig heeft Fleurie ruim voldoende appel om dit netjes af te ronden. De 2de dummy na nog een kort stukje oplopen viel op dezelfde plek over de dijk in het water als de 1ste dummy voor de grijze hond. Door het oplopen was de afstand alleen ruim 20 meter korter dan voor de grijze hond. Fleurie was zeer attent en vloog op commando bij met weg om aangekomen bij de dijk een enorme sprong te maken ( ik zie haar vliegende oren nog voor me) alleen bleek aan de andere kant van de dijk er nog een grasveldje te liggen van een meter of vijf voor ze bij de waterkant met riet was waarin de dummy natuurlijk lag. Ik hoorde later van Saskia de Kort die op de dijk stond, dat ze even afremde op het grasveld maar daarna meteen doorrende naar het water om met een 2de sprong half over het riet in het water te belanden. Vervolgende de volle 60 meter met een kletsnat lijf in full speed terug om de dummy model af te geven. Dit was echt KICKEN zeg! Wat een hond!

Vooraf was ik bang dat ze bij de waterkant zou blijven twijfelen, daar had ik te laatste tijd thuis veel op getraind omdat ik merkte dat ze moeilijke kantjes spannend vond. Achteraf was ze de enige hond van de groentjes die deze dummy geheel zelfstandig zonder hulp van de helper heeft binnengebracht. Na nog een paar combi’s moest ze deze proef nog een keer doen, voor spek en bonen weliswaar omdat er 2 grijze honden meer waren dan groene. De organisatie had besloten dat de beste 2 groentjes van de 1ste 4 proeven deze proef nogmaals moest doen om de grijze hond ook onder dezelfde omstandigheden te kunnen beoordelen. Ook op herhaling deed ze het top, zelfs nog iets beter zonder enige aarzeling achter de dijk door naar het water. Waar ze de volle bak in het 1ste rondje scoorde had ze de 2de ronde wel 22 punten kunnen krijgen als die te vergeven waren geweest. Waar ik verder erg blij om ben is dat deze jongedame aan het einde van een lange dag (het was inmiddels 17.00 uur) nog steeds voluit ging. Dat belooft was wat voor de toekomst waarin de finaleproeven op het hogere niveau bijna altijd aan het einde van de dag plaatsvinden. Na de 4 eerste proeven stond ze 2de met 6 punten achterstand (de volgproef…grr) op Jean Paul met Tjip met wie wij de hele dag samen opgelopen hadden. We hadden overigens een erg leuk groepje die dag met enthousiaste voorjagers en leuke groene flatjes. Bij de finaleproef heeft Fleurie 5 punten van de 6 punten achterstand weten in te halen waardoor JP met Tjip op zijn allereerste proef met een jachthond heeft weten te winnen, CHAPEAU JP en TJIP !!!

Na een lange maar zeer geslaagde dag weer 222km terug naar Enschede omdat Rhona morgen haar laatste trainingsdag bij de Picker Up van Mimi Kolner heeft in de vorm van een officiële jachtproef. ’s avonds met Freek en alle honden lekker op het terras zitten nagenieten van de dag en de prachtige avond. Zondag om 9.30 weer present met hond. Nu in Weerselo met Rhona, die 2 jaar geleden 2 KNJV proeven heeft gelopen en 2x een C heeft gehaald (ook niet opgegaan voor B proeven). Vorig jaar had ze een nest in het najaar dus geen proeven voor haar, wel later in het jaar mee op de praktijkjacht. Dit jaar het doel gesteld op minimaal 2x een B met 68 punten ivm met de MAP eisen van de KNJV. Deze proeven zijn natuurlijk maar saai vergeleken met die van gisteren dus zal ze niet allemaal uitgebreid langlopen. Score C onderdelen: 9-9-10-10-9. B onderdelen: Verloren zoek ging prima, iets afgeleid toen ze uit het bos kwam en niet meteen recht voor me ging zitten, een 9. Markeer uitstekend, een 10. En als laatste over water wat haar zwakste punt is (was), over ging uitstekend, aan de overkant 2x commando moeten geven dat ze dieper moest zoeken wat ook dat lukte, een 8. Eindscore dus een dikke B met 74 punten, als ze dat over een paar weken ook zo doet dan is dat doel gehaald en hoef ik met Rhona geen KNJV proeven meer te lopen en gaan we ons richten op de MAP’s en de jachtpraktijk natuurlijk. Wel heel opmerkelijk te moeten constateren dat bijna al mijn honden tot en met 2 jaar moeite hebben met blind over water te gaan. Ben er nog niet achter of dat komt dat er in Twente niet zoveel goed water is om te trainen of dat dat komt dat ze er gewoon rijp voor tussen de oren moeten worden? Ineens valt het kwartje tussen de 2 en 3 jaar en doen ze het gewoon…

20-05-2012: Vandaag zijn we met alle honden naar de Kampioensclubmatch van de FRC in Almere geweest. Wij zijn zeer tevreden met de uitslagen. Van oud naar jong:

Branwen Uitmuntend in de Openklas Teven
Quail’s Robin’s Rhona Uitmuntend in de Fokkersklas Teven
Quail’s Robin’s Ross  3 Uitmuntend in de Fokkersklas Reuen
Quail’s Floyd’s Fleurie Uitmuntend in de Jeugdklas Teven
Quail’s Floyd’s Force Uitmuntend in de Jeugdklas Reuen

In de erering werd Quail’s Joker’s Justus (zie foto), een zoon van Quail’s Robin’s Rhona uit ons Q20 nest de beste pup en won daarmee de Bingo wisselbokaal. Daarmee is hij de 2de Quail’s die deze bokaal wint, Quail’s Hillbilly Blue heeft hem in 2000 gewonnen. Quail’s Robin’s Rhona en Quail’s Robin’s Ross gingen tezamen als een speer in de koppelklasse en wonnen deze dan ook. Alle andere ingeschreven Quailtjes kregen een Uitmuntend, Quail’s Floyd’s Flux werd in de Jeugdklas Reuen ook nog 4de geplaatst, iedereen van harte gefeliciteerd!

09-05-2012: top HD en ED score voor Fleurie. Vandaag kregen we de uitslag van de 3 weken geleden genomen rontgenfoto’s van de heupen en ellebogen van Quail’s Floyd’s Fleurie, en wat een vreugde een TOP score!!! HD A, botafwijking 0, norbergwaarde 40 en een goede aansluiting, ED vrij, Haar zus Sara heeft dezelfde HD uitslag binnen en broer Ice ook alleen met onvoldoende aansluiting, we wachten vol (gezonde) spanning de andere uitslagen af!

28-04-2012: Kess is niet meer. Vannacht om drie uur hebben we haar laten inslapen, onverwacht maar toch ook weer niet voor ons. Het is wel veel sneller gegaan dan we hadden kunnen voorzien. Toen ze begin februari dit jaar aan het einde van de loopsheid een baarmoederontsteking kreeg hebben we haar laten steriliseren. Ze herstelde prima. Op haar tiende verjaardag op 9 maart j.l, een dag voor we op vakantie gingen naar Kaprun heb ik nog een leuk filmpje gemaakt en op You Tube gepubliceerd, dit was Kess ten voeten uit, ze zette zich altijd voor 300% in. Na Kaprun vond ik dat ze erg blafferig was en erg gefixeerd op eten. We dachten dat ze mogelijk een latente schijndracht had ondanks dat ze was gesteriliseerd, ze was tenslotte nog wel loops geweest in januari. Dit waren ook haar gedragingen in haar vorige schijndracht periodes. Wat ik wel raar vond was dat ze soms uitgleed als er veel zand op de plavuizen lag en dan ook echt omviel. We hielden haar binnen zo rustig mogelijk om dit te voorkomen of ondersteunden haar. Afgelopen zondag op de wandeling viel ze ineens op haar knieën na een inschattingsfout om over een lullig slootje te springen. Daarna leek ze niet helemaal rad (sorry, paardenterm) en zijn we weer terug gegaan naar de auto. Allemaal niet dramatisch maar wel vreemd. Verder was ze vrolijk, at goed, speelde met dochter Rhona en soms met Fleurie. Woensdag avond hebben we het uitgebreid over haar gehad en haar vreemde licht afwijkende gedrag. Ik zei dat het wel leek wel of ze beginnend Alzheimer heeft. Maar ik heb ook uitgesproken dat het me niet zou verbazen als ze een hersentumor zou hebben. Donderdag avond heb ik dit verhaal nog aan Danny van der Horst verteld, die ik telefonisch sprak. Gisterenavond ben ik met Rhona gaan trainen en daarna naar Mimi Kolner gegaan om de pups van Orange te bekijken. Ik ben om kwart over elf naar huis gegaan en heb Freek gebeld hoe laat hij verwachtte thuis te zijn van zijn familiebezoek in Limburg. Hij dacht om twee uur thuis te komen. Thuis was alles normaal. Ik heb de honden uitgelaten en daarna meegenomen de stal in om de paarden hooi te voeren. Tijdens het hooi voeren viel het me op dat Kess bleef hijgen van de wandeling terwijl de anderen al lang weer op adem waren. Naar binnen, een laatste kluifje erin. De drie jonge dames in de kennel en Kess in de kantine, dat was de laatste tijd zo de gewoonte. Ik was in de woonkamer aan het lezen toen ik de voerbak in de standaard hoorde rammelen. Heb gekeken of ze wel voldoende water had, dat was zo. Weer in de woonkamer hoorde ik binnen vijf minuten een stoel omvallen. Ik weer terug en toen bleek dat ze een epileptische aanval had. Ik ben bij haar gaan zitten en heb gewacht tot ze weer contact met me maakte. Haar bekkie schoongemaakt van het kwijlen en toen heb ik Freek gebeld, maar die nam niet op. Ik ben toen bij haar gaan zitten en vrij snel werd ze rustiger maar ze wou niet gaan slapen of plat liggen Ze wilde alleen rechtop liggen met haar hoofd omhoog en piepte soms. Toen Freek thuiskwam wou ze opstaan maar dat kreeg ze niet voor elkaar op de plavuizen. Met een vetbed eronder lukte dat wel. Ze heeft Freek toen helemaal afgelebberd. We hebben haar mee naar buiten genomen om te kijken hoe ze liep en om haar de gelegenheid te geven haar behoefte te doen. Na een paar minuten bolde ze haar rug, begon rondjes te lopen en kreeg haar tweede aanval. Deze duurde langer en was heftiger dan de eerste, anderhalf uur ervoor. De dienstdoende dierenarts gebeld en het kort allemaal uitgelegd. We zijn naar de praktijk gereden met Kess op een hondendeken als brancard, ze was wel weer volledig bij kennis. Met de dierenarts het verhaal doorgenomen. Hij kwam tot dezelfde conclusie als wij eerder deze week, alles wijst erop dat het een hersentumor is. En daarna hebben wij besloten dat we haar geen kwaliteit van leven meer konden bieden en vervolgens de moeilijke knoop doorgehakt. Dag Kess met je mooie zwarte kijkers.

06-04-2012: Fleurie is vandaag 1 jaar geworden en heeft van Helene een geweldig kado gekregen

22-03-2012: Dit najaar zijn we van plan om Quail’s Cassio’s Caitlin van Alexander en Saskia Hagemann te laten dekken door Dieks uit de Zwarte Polder. Caitie is door ons gefokt en komt uit ons Q18 nest (Millerheights Cassio x Branwen) geboren op 10-2-2010. Alexander en Saskia willen graag een dochter van haar maar ze hebben zelf geen gelegenheid om een nestje te fokken, vandaag dat we voor deze oplossing hebben gekozen. Het fokplan is door de FRC goedgekeurd en voldoet aan de gezondheids eisen en ook aan de show en werk eisen van de FRC.

09-03-2012: Kess is 10 jaar! Ja ze heeft het met gemak de 10 jaar gehaald, iets wat we al een tijdje vermoedden… Behalve de baarmoederontsteking van een paar weken gelden waardoor ze gesteriliseerd moest worden en vervelende gespleten nagels na haar laatste nest is ze altijd super gezond en sterk geweest en we hopen dat dat nog lang zo zal blijven! Gelukkig is ze door de jaren heen wel milder geworden naar andere honden, zoals naar Floyd die hier net 10 dagen geweest is. Ze zaten gewoon met zijn 5en in de kennel na het wandelen en ook in huis en tijdens de wandelingen geen onvertogen woord. We hopen dat ze nog lang bij ons mag blijven onze mooie, stoere, altijd hard werkende en ietwat plakkerige Kess. En in 2012 gewoon weer naar de KCM en natuurlijk mee op jacht.

20-01-2012: Fleurie al loops. Met haar 9 maanden en 3 dagen oud is Fleurie al loops geworden, Kess is binnen een week gevolgd zodat nu de helft van de roedel loops is. De andere helft zal wel in maart 2012 komen.

NIEUWS 2011:

21-11-2011: nieuwe foto’s Q20. We hebben van een van de pupbezoekers nog een mooie fotoserie gekregen, ze staan inmiddels op het nestalbum bij datum 5-11-11. Op Nest Q20 pagina staat een link naar het bijgewerkte fotoalbum.

29-09-2011: pups geboren! Zoals verwacht kwamen de pups iets eerder dan uitgeteld, en ze kwamen gisteravond vlug, zeer vlug…De eerste zes binnen het uur en de daarop volgende drie binnen een half uur daarna, een waar snelheidsrecord! Ze waren dan ook niet super groot dus Rhona hoefde niet ontzettend te persen. De derde geboren pup kwam er uit als een vlies vol donker water, toen we het vlies kapot maakten bleek er een al overleden pupje in te zitten inclusief nageboorte, we denken dat de nageboorte te vroeg losgeraakt was. Na de 9de pup duurde het een uurtje waarin ze nog wel hijgerig was maar geen persweeën had, Rhoon even uitgelaten en daar kwamen weer weeën…dit keer moest ze duidelijk meer moeite doen maar helaas kwam het pupje in stuitligging eruit, met een al gescheurd vlies, we zagen het eigenlijk direct dat deze ook overleden was alleen veel korter dan pup nr. 3. We hebben nog wel pogingen gedaan om haar te laten ademen, maar er was totaal geen reactie, ook geen hartslag te voelen, oh wat verdrietig! En toen na een kwartiertje kwam er nog een, springlevend en wel gelukkig! De hele bevalling heeft zich afgespeeld tussen 20.18 en 23.53 uur, daarna op de stretcher bij Rhoon blijven slapen, wel vaak wakker geweest natuurlijk maar alles is rustig gebleven. Er ligt nu een gelukkige moeder met haar 3 kereltjes en 6 dametjes heerlijk te slapen! Moet ik straks alleen de verloren zoon en dochter een plekje gaan geven bij de andere overleden flatcoats, bij ons achter in de wal.

04-09-2011: Gisteren vond de extra FRC clubmatch van dit jaar plaats in Friesland, onze honden hebben het allemaal goed gedaan, wij reden na het buffet moe maar voldaan naar huis.

Quail’s Floyd’s Force: 1 VB in babyklasse

Quail’s Floyd’s Fleurie: 2 VB in babyklasse

Quail’s Robin’s Ross: 2 U in fokkersklasse

Quail’s Robin’s Rhona: 4 U in fokkersklasse

Quail’s Kay’s Kestrel: 1 U in veteranenklasse

31-08-2011: Rhona is drachtig. Gistermiddag hebben we een echo laten maken, en….ze is drachtig! Eigenlijk wisten we dat al wel, alle voortekenen waren er al maar om ze nu ook echt gezien te hebben is ook wel erg leuk. Kijk op ons You Tube account voor een filmpje. We konden ze moelijk tellen omdat ze beweegelijk waren en al wat groter, mogelijk heeft ze al op de eerste dekking opgenomen en is ze nu al bijna 5 weken drachtig.

22-08-2011: eerste Q17 met B-diploma! Hans Kampers en Quail’s Robin’s Rosa (roepnaam Ruby) hebben het gepresteerd om als eerste combinatie van ons Q17 nest (Quail’s Kay’s Kestrel x Steelriver Could it be Magic) een prachtig B dpiloma te halen. Gisteren op de FRC diplomadag in Almere behaalden zij 72 punten in de B. Hans & Ruby gefeliciteerd en Margaret ook natuurlijk !

22-08-2011: eerste Q18 met C-diploma! Alexander Hagemann en Quail’s Cassio’s Caitlin (Caitie) hebben gisteren op de dpilomadag van de FRC in Almere een prachtig eerste C dpiloma gehaald met 43 punten en een 3de plaats. Caitie is een dochter van Branwen en Millerheights Cassio.

31-07-2011: Rhona is gedekt. Afgelopen woensdagochtend is de progestron bij Rhona bepaald en die was 8.1, het advies was de volgende dag te gaan dekken. Rhona en ik zijn donderdagmiddag naar Zuidwolde getogen waar Rhona succesvol is gedekt door Joker. Vrijdagavond en zondagmorgen hebben ze het nog eens dunnetjes over gedaan. Nu afwachten maar, de echo maken we op 4 weken na de dekdatum.

19-07-2011: Rhona loops! We dachten al dat het er aan kwam, maar Rhona is nu echt loops! Over 8 dagen progesteron prikken en dan op naar Joker. Zie Weblog Q20 en Nest Q20

17-07-2011: Weblog Q20 gestart, Rhona en Gina op weg naar een vent, lees de Weblog Q20

23-06-2011: De laatste foto die we nodig hadden voor ons verslag is binnengekomen van Jolanda, ontzettend bedankt! Zie Kaprun 2011

19-06-2011: De BC van de Flatcoated Retriever Club heeft de combinatie van Swallowsflight Jolly Joker en Quails Robin’s Rhona goedgekeurd. Het papierwerk is nu dus voor elkaar, nu nog wachten op de loopsheid die we eind juli verwachten. Zie Toekomstig nest Q20 voor meer info

19-06-2011: In de fotoboeken van Branwen, Quails Robins Rhona en Quails Floyds Fleurie staan nu sfeer en werkfoto’s van de trainingsweek in Kaprun. Wil, Danny, Marcel en Rintze bedankt voor het beschikbaar stellen van de foto’s.

12-06-2011: We zijn net terug van onze trainingsweek in Kaprun met Fleurie, Rhona en Wichie. Zie link Kaprun 2011 voor het verslag van Freek.

02-06-2011: laatste pup weg, update Weblog Q19. Freek heeft het Weblog Q19 bijgewerkt.

19-05-2011: Ook het laatste teefje dat wegens een annulering beschikbaar kwam is inmiddels verkocht.

14-05-2011: Helaas hebben wij een afmelding ontvangen van een van onze pupkopers van ons Huidig nest Q19.Om zeer begrijpelijke redenen konden ze nu niet optimaal een pup opvoeden. Er is dus nog een teefje beschikbaar voor serieuze mensen die graag met hun flatcoated willen werken. Heeft u interesse belt u dan met Ditmar Duinkerken 06-22206798.

08-05-2011: De namen van dit nest zijn goedgekeurd door de Raad van Beheer, zie Huidig nest Q19

06-04-2011: Het is uiteindelijk een elftal geworden! Een dameselftal welteverstaan… de verdeling is 3 reuen en 8 teven, allen zwart en ze wegen tussen de 360 en 450 gram, de meesten rond de 400. Moeder en puppers maken het goed. Wichie heeft ze in 6 uur tijd geworpen (tussen 01.30 en 07.30 uur), een hele prestatie! Iedereen die voor een teefje op de lijst staat is dus zeker van een pupje, voor de wachtenden voor een reu is er voor een aantal mensen nog onzekerheid omdat er mogelijk mensen willen switchen naar een teef. We doen ons best voor iedereen! klik hier voor fotoalbum

06-04-2011: We hebben nu (05.15 uur) een achttal, verdeling 3-5.

06-04-2011: De eerste 2 puppers zijn net geboren, de 1ste dame om 01.16 en de 1ste heer om 01.36. Respectievelijk 400 en 440 gram zwaar. So far so good!!!

05-04-2011: Ja eindelijk is haar temperatuur gezakt, vanaf 05.00 uur vannacht is die onder de 37,0 graden en sinds gisteravond wil ze ook niet meer eten. Ik hoop dat ze morgen rond deze tijd met een mooie kroost in haar werpkist ligt!

04-04-2011: Nog steeds kan ik jullie geen tekenen melden van de aanstaande geboorte. Ze eet nog en haar temperatuur is ook nog niet gezakt. Wel de gegevens van haar eerste nest nog een keer goed doorgelezen. Toen was ze 3 dagen over tijd, dus misschien moeten we nog wel tot woensdag of donderdag wachten…

02-04-2011: Het lijkt onwaarschijnlijk dat de pups vannacht geboren gaan worden, ze eet nog en haar temperatuur is nog niet gezakt. We zijn er klaar voor. Gisteravond is ons 2de veulen geboren die ruim een week overtijd was, dus die zorg hebben we ook gehad. We kunnen we ons nu volledig richten op de aanstaande bevalling van Wichie (Branwen).

31-03-2011: 12 kg aangekomen! Vanmorgen Wichie (Branwen) weer gewogen en we schrokken ons rot, ze was sinds 21 maart dus 10 dagen geleden 5kg aangekomen! Ze weegt nu 39kg. Ze weegt normaal tussen de 27 en 28kg, dat is dus nu een gewichtstoenamen van 12kg. Ze maakt het nog prima, eet wel maar wel langzamer dan aan het begin van de week. Buiten wil ze wel rennen maar alles gaat nu natuurlijk minder makkelijk dan ze gewend is maar toch doet ze haar best. We wachten af op wat er komen gaat dit weekeinde…

30-03-2011: Vandaag is onze nieuwe website gelanceerd, net op tijd voor het komende nestje ! We hopen dat het voor iedereen een duidelijke en informatieve website is geworden, zo niet dan horen wij dat graag zodat we met jullie goede tips de site kunnen verbeteren. Groeten Ditmar & Freek

30-01-2011: Ze vonden elkaar aardig en de dekkingen verliepen dan ook uit het boekje. Trioaks Forever Zealous (Floyd) was een heer en Branwen (Wichie) viel als een blok voor hem! En nu maar afwachten…

21-01-2011: Net als bij de laatste 2 nesten zal Freek op zijn geheel eigen wijze een weblog van het komende nest bijhouden, klik op Weblog Q19

21-01-2011: Branwen (Wichie) is vandaag loops geworden, ze wordt gedekt door Trioaks Forever Zealous (Floyd). Ze had het niet beter kunnen plannen want Floyd komt 25 jan. as terug uit Canada en dat is dus net op tijd voor de dekking!

NIEUWS 2010:

22-12-2010: Vandaag kregen we de officiële ED uitslag van al onze huidige honden binnen, ze zijn allemaal VRIJ van ED. Zelfs Kess met haar ruim 8,5 jaar had nog zeer gave ellebogen.Dit is geen vereist onderzoek van de FRC maar omdat er in het buitenland steeds meer naar gevraagd wordt hebben wij besloten om vanaf nu al onze honden ook op ED te onderzoeken.

28-11-2010: Op de WINNER in Amsterdam hebben onze honden vandaag de volgende resultaten behaald: Kess 2U in de veteranenklasse, Ross 1U in de tussenklasse, Rhona ZG in de tussenklasse.

14-11-2010: Alle 10 de pups van het Q17 (19-2-2009) waren aanwezig op de fokdag van de FRC, ik ben trots op alle eigenaren dat ze de moeite hebben genomen. Mijn dank is groot!

7-11-2010: Rhona heeft op haar eerste Workingtest in Oldenzaal een prima resultaat gehaald met 77 van de 100 punten en alle dummies binnen, ik ben trots op onze jongste dame!

31-10-2010: Vandaag hebben we een gezellige reunie gehad van het Q18 nest (10-2-2010).

16-10-2010: De show in Dortmund viel tegen voor ons: Rhona een ZG, Ross een 3ZG en Kess een 2U, de volgende show is de Winner in Amsterdam.

13-9-2010: Wichie heeft vandaag haar eerste KNJV B-diploma gehaald, Henry Scheurink heeft haar de laaste weken getraind en ook voorgejaagd, voor beiden een dikke kus en een biefstuk!

7-8-2010: Ross voldoet per vandaag aan het fokregelement van de Flatcoated Retriever Club als officiële dekreu, hij staat dus nu ter dekking voor passende teven.

7-8-2010: Twee kanjers zijn het! Onze Rhona en Ross hebben beide vandaag ruimschoots hun eerste KNJV C-diploma gehaald op hun eerste proef die ze lopen. De B onderdelen hebben we vandaag (nog) niet gedaan.

21-7-2010: Van Rhona en Ross zijn vandaag de ogen en knieën onderzocht. Beide honden zijn voor alle onderzoeken (PL, Gonio en PRA/CAT) vrij verklaard. Nu alleen nog een jachtdiploma en ze voldoen aan alle fokeisen van de FRC.

21-7-2010: Alle HD uislagen van het laatste nest van Kess (geboren op 19-2-2009) zijn binnen, van de 10 pups hebben er 9 een HD A score en 1 een HD C score, wij zijn blij met dit mooie resultaat.

16-7-2010: Kess, Rhona en Wichie zijn onlangs gefotografeerd door Ria van Middelaar.

13-6-2010: Quail’s Kay’s Kestrel (Kess) is vandaag beste van het ras geworden (216 deelnemers) op de jaarlijkse kampioensclubmatch van de FRC in Almere!!!

13-6-2010: Uitslagen FRC clubmatch: Kess 1U veteranenklas, Ross U jeugdklas, Rhona ZG jeugdklas.

13-6-2010: Van ons laatste nest van Wichie waren er 3 pups ingeschreven in de babyklas, allen kregen een Veelbelovend en Quail’s Cassio’s Chrystal ook nog een 4de plaats.

5-6-2010: Ross is definitief Nederlands Jeugd Kampioen geworden vandaag in Tilburg, Rhona was 2U in de jeugdklas en Kess 1U in de veteranenklas en daarna nog reserve kampioen bij de teven!

30-5-2010: Op de terugweg van onze vakantie in Zermatt (Ross en Kess meegenomen), hebben we in Bennekom de volgende resultaten gehad: Ross 2U, Rhona 3u en Kess 3U. Misschien waren ze iets teveel afgetraind in de bergen…

11-5-2010: Rhona en Ross hebben beiden HD A gescoord. 18-4-2010: Kess is definitief Nederlands Veteranen Kampioen geworden in Goes! Ze heeft de 3 benodigde punten behaald binnen een maand (21-3, 5-4 en 18-4).

18-4-2010: Ross en Rhona zijn weer voorbij gestreeft door hun moeder ze waren respectievelijk 2U en 3U in de jeugsklas in Goes. 5-4-2010: Kess streeft haar kinderen Rhona en Ross voorbij! Op de show in Leeuwarden werd zij vandaag 1U in de veteranenklasse en werd daarna beste Teef! Rhona en Ross hadden beiden een 2U in de jeugdklasse.

4-4-2010: De laatste twee pups zijn vandaag gehaald, zie weblog Q18, wij wensen iedereen heel veel plezier met hun nieuwe pupper!

30-3-2010: De puptest is afgenomen, de resultaten lagen in de lijn van onze verwachtingen van eigen waarnemingen in het nest. Alle pups zijn in overleg met de eigenaren verdeeld.

23-3-2010: vandaag zijn ze gechipt en morgen de enting, het gaat wel weer erg snel allemaal.

21-3-2010: En wéér succes op de show, nu in Leiden: Ross 1U Jeugdklas én beste REU, Kess 1U Veteranenklas én reserve beste TEEF, Rhona 3U Jeugdklas.

7-3-2010: Rhona en Ross behaalden vandaag in Groningen beiden een 2de plaats met uitmuntend in de jeugdklas, Ross van 4 reuen en Rhona van 11 teven.

18-2-2010: De namen van de pup zijn goedgekeurd door de Raad van Beheer, zie huidig nest.

10-2-2010: Eindelijk zijn ze er! 7 dikke pummels van gem. 500gr. 5 reuen en 2 teefjes zijn er geboren, allemaal gitzwart.

5-2-2010: Tijdens het wachten eindelijk tijd gehad om de fotopagina en het verhaal ontstaan bij te werken.

4-2-2010: De pups laten nu niet meer lang op zich wachten.

15-1-2010: De weblog van het komende nest is gestart, na het succes van de weblog van ons vorig nestje heeft Freek wederom deze “taak” op zich genomen.

4-1-2010: Er zijn er zo veel pups te zien op de echo dat de dierenarts na de eerste tel poging maar gestopt is!

NIEUWS 2009:

25-12-2009: Wichie toont alle tekenen van dracht, maar voor de zekerheid gaan we op 4 januari 2010 een echo maken.

7-12-2009: Vandaag wist Wichie wat haar te wachten stond, na 20 rondjes rennen was het bij de eerste poging meteen raak.

5-12-2009: Wichie is net als haar oma Merlin vroeg op haar hoogtepunt, de progestron test gisteren maakte ons dat duidelijk. Vandaag zijn we voor het eerst afgereisd naar Cassio (in de buurt van Brussel) voor een succesvolle dekking, maandag gaan we het nog een keer proberen!

29-11-2009: Dit Flatcoatweekeinde kan nu helemaal niet meer stuk, op de Winner in Amsterdam is Ross Jeugdwinner 2009 geworden, zijn zusje Rhona werd 3U van de 9 jeugdteefjes en hun moeder Kess kreeg een U in de openklas.

28-11-2009: Vandaag hebben we een geweldige reünie gehad van ons laatst gefokte nestje (februari 2009), een van de eigenaren wonend in Bergen aan Zee heeft ons én alle andere eigenaren zeer gastvrij onthaald! We hebben een fantastische dag gehad waarbij het weer ons erg welgezind was tijdens de strandwandeling.

26-11-2009: Branwen (roepnaam Wichie) is loops!!! ze zal rond 7 december gedekt worden, we houden jullie op de hoogte.

4-10-2009: Op de tentoonstelling in Zwolle hebben de honden de volgende geweldige resultaten behaald: Kess 1U openklas teven, Ross 1vb puppyklas reuen en Rhona 1vb puppyklas teven en beste pup van het ras. In de erering werd ze ook nog eens 6de van alle beste puppy’s van de show!

23-8-2009: Branwen heeft op haar eerste jachtproef in Almere een C-certificaat gehaald, bij deze voldoen de beide ouders van ons aanstaande nest aan alle FRC eisen voor een fokplan nest.

1-7-2009: De fokaanvraag van Branwen (Wichie) is de deur uit, we hebben gekozen voor de reu Millerheights Cassio. In onze ogen een gezonde hele mooie reu. Daarnaast is het ook nog een hele goede werkhond die ook voor de jachtpraktijk wordt ingezet. We verwachten dat Wichie in het 4de kwartaal van 2009 loops wordt.

8-6-2009: Ross en Rhona hebben gisteren op hun showdebuut in Almere beide een 3de plaats behaald in de babyklasse reuen en teven. Ook de zusjes Reggae en Regina namen deel en zijn beide met een mooi keurverslag naar huis gegaan.

17-5-2009: Rhona doet het erg goed, zie de nieuwe foto’s op haar pagina. Op de clubmatch van de FRC op 7 juni gaat ze haar entree maken in flatcoatland.

14-4-2009: De pups zijn inmiddels uitgevlogen over het hele land, puppy teefje geel is bij ons gebleven. Zij heet Quail’s Robin’s Rhona (Rhona is schots voor goede heerser). In mede eigendom hebben wij Quail’s Robin’s Ross gehouden, hij was reutje rood.

19-2-2009: Kess kan elk moment beginnen met bevallen, wij houden u op de hoogte!

14-1-2009: Onze dierenarts heeft gisteren bij Kess in ieder geval twee pupjes gevoeld, dus ze is zeker drachtig. Het was nog te vroeg in de dracht om een betrouwbare uitspraak te kunnen doen over het aantal pups.

NIEUWS 2008:

20-12-2008: Kess is succesvol gedekt, als alles goed gaat krijgt ze rond 20 februari 2009 pups van Robin.

6-12-2008: Kess is vandaag loops geworden, ze wordt gedekt door Steelriver Could It Be Magic (Robin).

8-10-2008: Vandaag de HD uitslag van Wichie binnengekregen. Het is een geweldige HD A geworden, met norbergwaarde 40, botafwijking 0, en ook nog eens een goede aansluiting!

23-8-2008: Wichie had vandaag de eer voor het eerst mee te mogen op jacht, ik ben bijzonder trots op haar. Ze heeft alle eigenschappen om uit te groeien tot een geweldige jachthond!

15-8-2008: Kess is vandaag weer meegeweest op de eendenjacht, we hadden een prachtige dag met veel eenden ze heeft keihard gewerkt en zeker zo’n 30 eenden binnengebracht waaronder enkele duikers.

18-3-2008: Qui-Qui is er ook niet meer, evenals bij BB heeft kanker te vroeg een eind aan haar leven gemaakt. Wij wensen vooral Mimi en Harry sterkte om dit verlies te verwerken.

23-1-2008: BB is niet meer. Gisteren avond laat, bij volle maan heeft hij als eerste flatcoat voet gezet in de hondenkamer van ons nieuwe huis in aanbouw. Hij heeft  een blik geworpen tussen de deurposten door over het terrein waar hij is geboren, getogen en uiteindelijk is gestorven. Vanavond ben je begraven naast je overgroot oma Night, zij was jou opvoeder. BB je was een tophond. Gelukkig zijn we in het rijke bezit van een zus, een zoon en een dochter van je, waarvan de laatste de ere roepnaam Mini Bee draagt.

NIEUWS 2007:

28-11-2007: Afgelopen voorjaar wisten we dat Dipper het eind van het jaar niet zou halen. Dat ze dat toch nog bijna met pijnstillers maar zeker ook met haar typisch optimisme gehaald heeft tekent haar sterke persoonlijkheid. Vandaag begonnen de complicaties nog in milde vorm, we wilden haar verder lijden besparen en hebben de moeilijke knoop doorgehakt. Vanavond wordt ze begraven op een wal onder een kersenboom aan de Roodmolenweg waar ze haar eerste 6 en de laatste 2 jaren heeft doorgebracht.

3-9-2007: Gisteren Branwen opgehaald, de reis ging redelijk, de ontmoeting met de andere honden super en de eerste nacht ging behoorlijk goed.

2-8-2007: Vanmiddag weer bij de pups op bezoek geweest, ze beginnen nu al echte flatcoats te worden.

8-7-2007: De pups van BB en Bonnie (Geddes Beatrice) zijn geboren het zijn 2 reutjes en 5 teefjes. Wij gaan een teefje houden dus keus genoeg! Anjo, Willem en Bonnie gefeliciteerd!

NIEUWS 2006:

3-12-2006: Vandaag de hele dag in België gejaagd met BB en Kess het was een superdag met veel fazanten op een prachtig terrein.

26-11-2006: Alweer de 4de puppytraining gehad, vandaag hebben ze allemaal wild geapporteerd en een eendensleepje gelopen wat geweldig ging! Complimenten aan de puppyeigenaren!

2-10-2006: De eerste pup is opgehaald, wel weer een traantje gelaten. Gelukkig weten we dat ze het allemaal bijzonder goed krijgen.

1-10-2006: De puptest door de FRC is vandaag afgenomen, alles is prima verlopen.

28-9-2006: Met z’n allen in de auto op bezoek bij de moeder van Ditmar.

23-9-2006: 6 weken oud nu en al echte mini Flatcoats.

17-9-2006: De laatste pup is verkocht!

12-9-2006: Ruim 4 weken oud en al een beetje de grote wereld ontdekt. Regelmatig buiten geweest, kennis gemaakt met de andere honden, grasmaaiers en andere lawaai dingen en al echt (geweekte) brokken gegeten.

1-9-2006: Bijna 3 weken oud en ze kunnen al lopen, zien, horen, spelen, en zijn al een klein beetje zindelijk!

19-8-2006: De pups groeien geweldig.

12-8-2006: Quail´s Kay´s Kestrel is bevallen van 7 gezonde reuen en helaas één doodgeboren teefje, er zijn nog een aantal reuen beschikbaar!

1-8-2006: De pups van Quail’s Hillbilly Bleu zijn vandaag getest (7 weken oud), het zijn fijne werkhonden.

11/12/13-6-2006: Quail´s Kay´s Kestrel is 3x succesvol gedekt, de pups worden verwacht rond 14 augustus!

1-6-2006: Quail´s Kay´s Kestrel is loops geworden en zal gedekt worden door Amazing Storm from Black and Free van de Fam. Pons Cervera in Hengelo.

28-5-2006: Quail’s Hillbilly Blue heeft in de Kampioensklasse reuen – 7 inschrijvingen – een Uitmuntend gehaald en een 3de plaats.

28-5-2006: Quail´s Kay´s Kestrel heeft in de Fokkersklasse teven – 29 inschrijvingen – een Uitmuntend gehaald.

28-5-2006: Quail´s Diver´s Dipper heeft in de Veteranenklas teven  – 15 inschrijvingen- een Uitmuntend gehaald. Tevens was ze oudste ingeschreven hond met bijna 12,5 jaar oud, daarvoor heeft ze een prachtig lint gekregen en een heerlijk verdiend hondenbed.

26-5-2006: Wimborne Qui-Qui is bevallen van 7 flinke gezonde pups, 1 reu en 6 teven! De vader is Beauty Nights Powerful. De pups zijn allemaal al verkocht, in het najaar fokken we een nestje van de halfzus van Qui Qui.

22-5-2006: De fokaanvraag voor Quail´s Kay´s Kestrel is de deur uit. We hebben voor een reu gekozen uit een goede werklijn genaamd Amazing Storm from Black and Free. Kess en Storm zitten al meerdere seizoenen bij elkaar op de training en we zijn dus goed op de hoogte van zijn super werkkwaliteiten, daarnaast is het ook een mooie en natuurlijk gezonde reu.

25-3-2006: Wimborne Qui-Qui is gedekt, nu afwachten maar!

10-3-2006: Wimborne Qui-Qui is loops geworden, ze zal rond 22 maart gedekt worden door Beauty Nights Powerful, de pups zullen dan rond 24 mei worden geboren.

3-3-2006: het hele nest van Quail’s Kay’s Kestrel geboren op 10-08-2004 is geröntgend op HD, nu is het nog even wachten op de uitslagen.

NIEUWS 2005:

31-12-2005: o.a. Wimborne Qui-Qui heeft weer een fantastische jachtseizoen gehad. Foto haas, foto fazant.

6-12-2005: Fokaanvraag voor het komende nest (voorjaar 2006) van Wimborne Qui Qui is goedgekeurd door de FRC, de vader van het nest wordt Beauty Nights Powerful.

28-10-2005: Wimborne Qui-Qui is gescand bij de dierenarts, ze is niet drachtig. Alle tekenen van dracht leken 5 weken goed maar de laatste week begonnen we erg te twijfelen. Helaas is het vermoeden bevestigd, door onderzoek bleek later dat de reu nagenoeg niet meer vruchtbaar is.

16-10-2005: Quail’s Hillbilly Blue en Quail’s Kay’s Kestrel hebben beide op de Internationale tentoonstelling in Dortmund een 2de plaats met een Uitmuntend en een reserve CAC behaald, er deden 64 Flatcoated Retrievers mee.

11-10-2005: Wimborne Qui-Qui vertoont alle verschijnselen van drachtigheid, op naar half november.

13/14-9-2005: Wimborne Qui-Qui is met succes 2 x gedekt door Almanza Cheerful Tomboy, nu komt het grote afwachten! Medio november is ze uitgeteld.

5-9-2005: Quail’s Hillbilly Blue is voor de tweede keer dit jaar meegeweest op een grote eendenjacht, hij heeft minstens 30 eenden stijlvol geapporteerd.

3-9-2005: Op de eerste KNJV proef van 2005 meteen succes Quail’s Kay’s Kestrel heeft haar eerste B-diploma gehaald.

1-9-2005: Wimborne Qui-Qui is loops, ze zal rond 13 september gedekt worden door Almanza Cheerful Tomboy.

22-8-2005: Quail’s Kay’s Kestrel en Wimborne Qui-Qui zijn ook op de eendenjacht meegeweest, het tableau was minder overvloedig dan vorige week maar ook zij hebben hard gewerkt.

15-8-2005: Quail’s Hillbilly Blue heeft weer hard gewerkt op de opening eendenjacht 2005, hij heeft zeker 20 eenden geapporteerd.

3-7-2005: Fokaanvraag voor het komende nest (najaar 2005) van Wimborne Qui-Qui is goedgekeurd door de FRC, de vader van het nest wordt Almanza Cheerful Tomboy.

NIEUWS 2004:

8-11-2004: Quail’s Jackeroo Fidesz heeft aan de NIMROD meegedaan, ze heeft 7 van de 9 stuks wild binnengebracht. Met name bij de eerste 2 proeven heeft ze fantastisch werk laten zien samen met haar eigenaresse Willy Walbeek.

10-8-2004: Quail’s Kay’s Kestrel heeft haar 1ste nest geworpen, het zijn 9 zwarte pups. 6 reuen en 3 teven.

23-5-2004: Quail’s Hillbilly Blue is NEDERLANDS KAMPIOEN geworden door zijn laatste 2 punten te pakken op de FRC Kampioensclubmatch.

16-5-2004: Een zwarte dag voor ons, we hebben Quiet Woods Fiori Fly By Night moeten laten inslapen, ze zou volgende week 13 jaar geworden zijn